Over Zonnekinderen

 

Zonnekind is een non-profit initiatief. Het idee ervoor is ontstaan vanuit een persoonlijke ervaring en het boekje is gerealiseerd op basis van donaties. Teneinde in de toekomst een tweede druk mogelijk te maken, wordt het boekje tegen kostprijs aan ziekenhuizen, hulpverleners en particulieren aangeboden. Naast een gedrukt boekje is Zonnekind ook beschikbaar als videoboek. Deze is kosteloos te bekijken via deze website.

Voor ouders

Het was de bedoeling het ziekenhuis met een gezonde, pasgeboren baby in je armen te verlaten. In plaats daarvan neem je verdriet en wanhoop mee naar huis. Zonnekind beoogt een papieren lotgenoot te zijn, die herkenning, steun en hoop geeft in een verschrikkelijk moeilijke tijd.

 

Voor de omgeving

Trotse ouders van een levend kindje geef je een babypakje of een knuffeldier. Maar wat geef je de ouders van een kindje dat levenloos ter wereld komt? Behalve een passend gebaar voor de verslagen ouders, hoopt Zonnekind de omgeving inzicht te geven in waar zij doorheen gaan.   

 

Voor ziekenhuizen en hulpverleners

Alle ziekenhuizen en veel professionele hulpverleners in Nederland hebben twee exemplaren toegestuurd gekregen, met daarbij de mogelijkheid extra exemplaren bij te bestellen om mee te geven aan ouders.